Bács-Kiskun

2022.12.23. 08:33

Rendőrségi akció: a kamionok szabálytalan előzését is büntették az M5-ösön

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai csütörtökön 9 óra és 13 óra között az M5-ös autópályán – a közlekedésbiztonsági és közbiztonsági helyzet javítása érdekében – fokozott ellenőrzést tartottak.

baon.hu

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán ellenőriztek a rendőrök

Forrás: police.hu

Az akció ideje alatt elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatát, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzést, valamint a szabálytalan rádiótelefon használatot szankcionálták a rendőrök. Fokozott figyelmet fordítottak a követési távolság betartásának szabályaira, illetve a passzív biztonsági eszközök használatára is, és volt, akit azért füleltek le, mert az autópálya leállósávját indokolatlanul vette igénybe – tájékozatott a rendőrség.

Az egyenruhások 21 sofőrrel szemben összesen 580.000 forint helyszíni vagy közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak a hasonló jellegű, főleg a közlekedésbiztonság javítását célzó akciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában