Közlekedésrendészet

2022.12.20. 13:19

Megdöbbentő: közel ezer gyorshajtót regisztráltak egy hét alatt Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenöt anyagi kárral járó, tizenhat személyi sérülést eredményező, valamint két halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egyenruhások hat olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akiket korábban a járművezetéstől jogerősen eltiltottak. További huszonnégy autóvezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Velük szemben – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve büntetőeljárást kezdeményeztek.

Múlt héten a rendőrök összesen 967 gyorshajtót regisztráltak. Egy sofőr a Kiskőrös és Kalocsa közötti útszakaszon 153 kilométer/órával hajtott a maximálisan megengedett 90 153 kilométer/óra  helyett. A szabályszegőt 60.000 forint pénzbírsággal sújtották – tájékoztatott a rendőrség.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka.

Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyezteti.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedés résztvevőit, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően. Jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában