Bűnügyek

2022.12.15. 08:34

Két év börtönre ítéltek el egy ukrán embercsempészt Halason

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében 2 év börtönre ítélt és 4 évre kiutasított egy 38 éves ukrán férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A férfi Lengyelországban, Katowiceben taxisofőrként dolgozott, amikor egy ismeretlenül maradt ember felbérelte, hogy Magyarországon személyszállítást végezzen 500 euroért, a munkához pedig járművet fog biztosítani. A férfi 2022. november 22-én Magyarországra utazott, majd két nappal később megbízója utasításának megfelelően a szerb-magyar határ közelében 16 szír migránst vett fel egy kisbuszba. A migránsokat az utastérben és az azzal közös légtérben lévő csomagtérben szállította, amikor Kiskunhalason igazoltatták és elfogták.

A Kecskeméti Törvényszék szerint a migránsok 2700-3200 euro közötti összeget fizettek az ismeretlenül maradt szervezőknek azért, hogy illegálisan Nyugat-Európába jussanak.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában