Hétvégi akció

2022.10.10. 11:28

Több mint háromszáz sofőrrel fújattak alkoholszondát a rendőrök Bács-Kiskunban

Kecskeméten, Kerekegyházán és Lajosmizsén szűrték ki az ittas sofőröket a rendőrök.

baon.hu

Három településen ellenőriztek a rendőrök

Forrás: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a főkapitányság közlekedésrendészeti szakembereivel, valamint a Kecskeméti Járási Ügyészség vezetőjével múlt hétvégén Kecskeméten, Kerekegyházán és Lajosmizsén egy közlekedésrendészeti akciót tartottak. Az ellenőrzések elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése volt. A leállítások során 315 járművezetővel szemben hajtottak végre ittasság ellenőrzést – tájékoztatott a rendőrség. 

Hat sofőrrel szemben büntetőeljárás, míg két fővel szemben közigazgatási eljárás indult ittas járművezetés miatt. Előbbiek közül két járművezetőt őrizetbe vettek, velük szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség bíróság elé állítást kezdeményez.

Az akció előtti péntek délután egy 50 éves helyi asszony a Nyír útról a Mária körútra akart jobbra fordulni. A manőver során a szembejövő, a körút belső forgalmi sávján álló autónak ütközött. A kiérkező rendőrök által alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így a nőt előállították. Vele szemben őrizetbe vétele mellett büntetőeljárás indult. Az ügyben bíróság elé állítást javasol a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában