Vádemelés

2022.09.09. 07:34

Ittasan balesetet okozott, majd elhajtott a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járásbíróság 90 nap elzárásra, 700.000 forint pénzbüntetésre, valamint 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 33 éves kecskeméti férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a vádlott 2019. június 22-én, éjjel, ittasan közlekedett Kecskemét lakott területén belül, a Bethlen körút felől a Nagy Lajos király körút irányába egy tehergépkocsival. A vádlott áttért a menetirány szerinti jobb oldalon kialakított nyitott kerékpársávba, azonban nem biztosított elsőbbséget a vele azonos irányban haladó, kerékpárján közlekedő sértett részére. A tehergépkocsi a jobb oldali külső visszapillantó tükrével a sértett hátának ütközött, aki a kerékpárral együtt az úttestre esett.

A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A balesetet követően a vádlott a helyszínt megállás nélkül elhagyta.

Az ítélet nem jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában