Országos programsorozat

2022.09.22. 11:53

Biztonság Hete Kecskeméten: a gyerekek megismerhették a tűzoltók szakfelszereléseit is

Nyolc osztály tanulói érkeztek a megye több településéről a Kecskeméti Vadaskertbe, ahol a Biztonság Hete programsorozat keretein belül megismerhették a tűzoltók szakfelszereléseit és védőruháját is.

baon.hu

Hasznos információkat hallhattak a gyerekek a tűzoltóktól.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

A Biztonság Hete – országos programsorozat – Bács-Kiskun megyei állomáshelyének a Kecskeméti Vadaskert adott otthont. A hat évvel ezelőtt kezdeményezett rendezvényhez a kezdetektől csatlakozott a katasztrófavédelem is. A program célja a fiatalok figyelmének felhívása a mindennapokban rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire – írja a bacs.katasztrofavedelem.hu.

Nyolc osztály tanulói érkeztek a megye több településéről, akik az életkori sajátosságaik figyelembevételével kialakított állomáshelyeken feladványokat oldottak meg, ügyességi feladatokat teljesítettek. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottságának állomáshelyén a fiatalok online tesztlapot töltöttek ki, megismerhették a tűzoltók szakfelszereléseit, védőruháját az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésével, valamint alapvető tűzmegelőzési tudnivalókról kaptak tájékoztatást. A foglalkozás keretében továbbá szó esett a segélykérő használatáról, a füsttel telített helyiségben való közlekedésről, valamint a tűz észlelését követő helyes magatartásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában