Galériával frissítve

2022.06.19. 09:25

Tizennyolc migránst szállított a Balotaszállásnál elfogott román embercsempész

Egy olasz rendszámú kisbuszt követtek a rendőrök Balotaszálláson vasárnap, a megriadt fiatal sofőr azonban zsákutcába kanyarodott, így nem tudott elmenekülni az intézkedés elől. A Balassi Bálint utcában megállított kisbuszban a sofőrön kívül 18 határsértő utazott.

Baon.hu

A migránsok pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Fotó: Donka Ferenc

Fotó: Picasa

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Balotaszálláson vasárnap 8 óra 13 perckor intézkedés alá vontak egy olasz honosságú járművet, amelyet egy 21 éves román állampolgár vezetett. A kisbuszban a sofőrön kívül 18 – magát pakisztáni állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a román fiatal a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak – írja a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Őt előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában