Ítélethirdetés

2022.06.03. 13:45

Tizenkilenc évre ítélte el a Kiskőrösi Járásbíróság a Crack-et áruló csoport tagjait

A Kiskőrösi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – ítélt el négy férfit, köztük egy fiatalkorút, és egy nőt, akikkel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Az I. és II. rendű vádlottak élettársak, a III. és IV. rendű vádlottak a gyermekeik. Az V. fiatalkorú rendű vádlott a család ismerőse, a bűncselekmény elkövetésében, mint futár vett részt. A vádlottak 2018 – 2020. között a megélhetésüket részben alkalmi munkából, részben pedig új pszichoaktív anyag –Crack– értékesítéséből származó bevételekből biztosították. Az anyag értékesítését szervezetten követték el, a feladatokat egymás között megosztották. Az anyagot az I. rendű vádlott szerezte be, majd azt konyhai mérlegen a pakkokhoz kiadagolta, melyeket ő, valamint a gyermekei készítettek el. Egy pakkban megközelítőleg 0,1-0,2 gramm Crack volt. A vevőkört részben a II. rendű vádlott testvérének – aki jelenleg kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott szabadságvesztését tölti – korábbi vevői tették ki. Az anyagot a vádlottaktól személyesen, telefonon vagy SMS-ben lehetett megvásárolni, illetőleg internetes alkalmazáson keresztül megrendelni. A vevők a vételárat általában a II. rendű vádlottnak fizették ki. A vevők között voltak kiskorúak is – írja a birosag.hu.

Az I. rendű és a II. rendű vádlottaknak kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell, mivel egy kiskorú gyermeküket is bevonták a bűncselekmény elkövetésébe (ő az ügyben vádlottként nem szerepel).

Az I. rendű vádlott büntetése 7 év börtön, 5 év közügyektől eltiltás, illetve 5 év foglalkozástól eltiltás, a II. rendű vádlott büntetése 5 év 8 hónap börtön, 5 év közügyektől eltiltás és 5 év foglalkozástól eltiltás. Az egyik gyermeküket a bíróság 2 év 2 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra, a másikat pedig 3 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A fiatalkorú vádlott büntetése 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtön.

Az ítélet valamennyi vádlott vonatkozásában jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában