Vádemelés

2022.06.22. 08:35

Pénzt követelve ököllel támadt egy idős férfire a rabló egy tiszakécskei kocsmában

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki az idős sértettet egy tiszakécskei kocsmában a mellékhelyiségben veréssel fenyegetve a pénzének átadására szólította fel. Mivel a sértett csak a nála lévő pénz egy részét adta át, többször megütötte és az összes pénzét elvette – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

baon.hu

Egy tiszakécskei kocsmában támadt az idős férfire a helybéli rabló Fotó: Magyarország Ügyészsége

Tiszakécskén idén februárban egy fiatal helybéli férfi egy kocsma mellékhelyiségében azzal fenyegette meg 68 éves áldozatát, hogy megveri, ha nem adja át a pénzét. A fenyegetés hatására az idős férfi elővette zsebéből a nála lévő 18 ezer forintot, amelyből 1000 forintot átnyújtott a rablónak. Ő azonban ezt kevesellte, és a teljes összeg átadására szólította fel a sértettet, aki a többi pénzt eltette. Emiatt a rabló ököllel többször arcon ütötte az idős férfit és minden pénzét elvette.

A sértett a bántalmazás következtében a járomív és az orrcsont törését szenvedte el. Sérülései 8 napon túl gyógyultak.

Az elkövetőt a kecskeméti rendőrök három napon belül elfogták, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a jelenleg is fogva lévő férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és a súlyos testi sértés szintén szigorúbban minősülő bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmények helyszínén készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában