Határvédelem

2022.06.29. 07:13

Kilencvenkilenc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 464 határsértőt tartóztattak fel és 122 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Fotós: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Hercegszántó-Sárhát, Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Mohács-Sárhát külterületén, valamint Solt közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 279 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zákányszék közigazgatási területén.

Pest megyében összesen 46, Sopronkövesden 4, Tolnán 9, Peresznye közigazgatási területén 27 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, jordániai, líbiai, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 122 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 51 embert, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 71 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában