Vádemelési javaslat

2022.06.11. 08:05

Idős embereket fosztott ki a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai felkutatták a férfi összes áldozatát. A gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van.

baon.hu

Illusztráció. Fotó: police.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, 2022. március 29-én Kecskeméten, az Akadémia körúton kifosztottak egy 68 éves asszonyt. Az áldozat elmondta, hogy egy ismeretlen férfi megszólította, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte a láncát a nyakából. Az tettes egy citromsárga kerékpárral hajtott el a bűncselekmény helyszínéről.

A nyomozók forrónyomon kezdték meg a bűnelkövető felkutatását a sértett meglehetősen részletes személyleírása alapján. Átböngészték a környező térfigyelő kamerák felvételeit, melynek eredményeként beazonosították – és két órán belül megtalálták – a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Bélát, akinek a zsebéből előkerült a bűnös úton szerzett aranylánc.

Az 51 éves helyi lakost elfogása után őrizetbe vették, a nyomozás azonban ezzel még nem fejeződött be. A zsaruk szimatot fogtak, és összehasonlították az elmúlt időszakban történt hasonló jellegű bűncselekményeket – írja a police.hu. Kiderült, hogy D. Bélának valóban nem ez volt az első ilyen ügye. Három hasonló esetre derült fény, amelyek februárban és márciusban történtek. 

Egy ízben egy elektromos kocsival közlekedő 70 éves férfitól vette el a pénztárcáját, amelyben közel 100 ezer forint és bankkártya volt. Az idősebbekre utazó gyanúsított kifosztott egy mozgássérültet is a Reile Géza utcában – ebben az esetben 58 ezer forintot zsákmányolt. A gátlástalan elkövető februárban egy látássérültet fosztott meg az értékeitől. A 64 éves férfinek felajánlotta, hogy átkíséri az úton, majd elterelte a figyelmét, és a sértett oldaltáskájából kivette a pénztárcáját.

A négyrendbeli kifosztás bűntettével, kétrendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével és okirattal visszaéléssel gyanúsítható D. Béla ügyében a vizsgálat befejeződött. A nyomozók vádemelést javasolnak a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában