Bűncselekmények

2022.04.08. 08:27

Benzinkutakra és boltokra szakosodott a kecskeméti tolvaj

A kecskeméti nyomozók hosszú hónapok aprólékos munkájával derítettek ki mindent, ami a helyi férfi rovására írható. A bűnelkövető hol egyedül, hol társaival dézsmálta visszatérően a boltokat, valamint tankolt benzinkutaknál fizetés nélkül.

baon.hu

Fotó: police.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. július 13-án elfogtak és előállítottak egy akkor 29 éves helybéli férfit, aki a gyanú szerint 2020 decembere és 2021 júliusa között több vagyon ellen bűncselekményt is elkövetett. A tolvaj boltokra és benzinkutakra szakosodott leginkább, és jellemző módon többször visszament egy-egy helyre – közölte a rendőrség.

Autóval beállt a város üzemanyagtöltő állomásaira, majd tankolás után, fizetés nélkül távozott, illetve olyan is előfordult, hogy kannákba töltötte az üzemanyagot, és azt szintén nem fizette ki.  

Áruházakból, kisboltokból műszaki cikket, ruhákat, szeszes italt tulajdonított el. Volt olyan élelmiszerüzlet, ahová egy hónap alatt hatszor ment vissza, és alkalmanként szinte „bevásárolt”, mivel az élelmiszertől a tisztítószerig mindent magához vett. A sértetteknek okozott kár 1.000-2.000 forinttól 300.000 forintig terjedt.

A férfinak alkalmanként bűntársai is voltak: négy fiatal lány és egy 19 éves fiú. Ők mindannyian a zökkenőmentes végrehajtásban segédkeztek; falaztak a tolvajnak a tankolás alatt, vagy fedezték, amíg ellopott egy-egy terméket.

 

Az immár 30 éves bűnelkövetőt és öt társát üzletszerűen elkövetett lopásokkal gyanúsítják. A bűnbanda tagjai jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Ügyükben a nyomozás befejeződött, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai az iratokat átadták a járási ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában