Kecel

2022.03.24. 09:36

Vevőből lett drogfutár a fiatalkorú, a bíróság vádat emelt ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki előbb vevője, majd drogért cserébe alkalmi futára lett egy dizájner drog kereskedéssel foglalkozó keceli családnak.

baon.hu

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az elkövetéskor 14-15 éves fiatalkorú – az ügy vádlottja - 2019 nyarától 2020 szeptemberéig egy szintetikus drogok kereskedelmével foglalkozó keceli családnak volt eleinte vevője, majd alkalmi futára. A „kristály”, „crack” és „bika” drogok értékesítése során a család minden tagjának és a fiatalkorúnak is pontosan meghatározott feladata volt a bűnbandában. 

Az új pszichoaktív anyagokat a családfő szerezte be, majd a fehér port felnőtt fiai segítségével alufólia pakettekbe csomagolta és a vevők részére adagonként ezer forintért árulta. 

A kiporciózott drogot a család házánál, személyesen, továbbá telefonon, sms-ben vagy interneten, közösségi levelezőrendszerben a családfő élettársánál lehetett megrendelni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A fiatalkorú bűntárs a pakkok vevőkhöz történő kiszállításában és a vételár átvételében volt megbízható segítsége a családnak. Cserébe fizetségül dizájner drogot kapott, melyet elfogyasztott.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a fiatalkorút kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozza azzal, hogy egyidejűleg kötelező pártfogó felügyelet alatt állnia. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában