Önbíráskodás

2022.02.08. 10:09

Erővel követelte volt férjén a kristálypoharakat egy mélykúti nő

A Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt egy mélykúti nőt önbíráskodás, magánlaksértés és testi sértés miatt.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta: a nő és élettársa 2020. december 13-án elmentek a nő korábbi férjéhez, hogy különböző ingóságokat vigyenek magukkal házassági vagyonmegosztás címén (a házasságot a bíróság akkor már több mint másfél éve kimondta).

Az exférj távozásra szólította fel őket, a nő és új párja azonban ennek nem tettek eleget, sőt a nő közölte, hogy betöri az ajtót, volt férje azonban kulcsra zárta. Az asszony ekkor egy feszítővassal letörte a kilincset, befeszítette az ajtót, majd megragadta a volt férje nyakát, élettársa pedig ugyancsak rángatta a sértettet, aki a földre esett. Időközben a volt férj rokonai, valamint a nő egy ismerőse is odamentek, egyikük e is videózta az eseményeket. A nő többek között a kristály poharait követelte, ezt volt férje egy zálogjegyért cserébe át is adta. Időközben a rendőrök is a helyszínre érkeztek, így lecsillapodtak az indulatok. A bíróság a nőt másfél év, élettársát pedig egy év börtönre ítélte, de  büntetés végrehajtását mindkettejük esetében próbaidőre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában