Kék hír

2021.12.26. 07:25

Huszonhat határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel.

baon.hu

Fotó:police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Katymár, Kunbaja, Mohács-Sárhát, Vaskút és Homorúd közigazgatási területén - olvasható a police.hu-n

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 62 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Szeged, Mórahalom, Kübekháza, Szeged-Gyálarét és Ruzsa közigazgatási területén.

Veszprém megyében 1 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Nyárád közigazgatási területén.

Fejér megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel Pentele híd közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, tunéziai, pakisztáni, palesztin, török, indiai, libanoni és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 305 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben:  Bács-Kiskun megyében 10 esetben 121 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 184 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 2 esetben embercsempészés és 9 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában