galériával és videókkal

2021.10.10. 13:33

Tragédia Kecskeméten: életét vesztette egy ember a lakástűzben

A tűzeset vasárnap dél körül történt. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, ám az oltási munkálatok során megtalálták a ház tulajdonosának holttestét.

Hraskó István

Forrás: olvasói fotó

Fotó: Kovács Tamás videójából

Frissítve

(15:31)

A tragédiáról Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is közzétett egy bejegyzést. „Az elhelyezési igények felmérését elkezdtük, minden érintett lakónak azonnali segítséget nyújtunk” – írja a posztban, melyben a katasztrófavédelem gyors és hatékony segítségnyújtását is megköszöni.

(15:04)

Vasárnap 13 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskeméten, a Reile Géza utcában füstöl egy tízemeletes panelház egyik lakása. A kilencedik emeleti lakás összes szobája égett, a nappalija pedig teljesen kiégett. Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról néhány percen belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, összesen hat járművel huszonketten – áll a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Az égő lakásból két kistestű kutyát mentettek ki a tűzoltók, a korábbi közléssel ellentétben pedig a nappali oltása közben egy holttestet találtak. A tüzet negyed óra alatt eloltották. Mivel a füst érintette a lépcsőházat és több lakást is, negyvennégy lakót kikísértek a tűzoltók a panelházból. A kiégett lakás fölötti lakásban is állt a füst, innen egy macskát mentettek ki a tűzoltók. A kimentett állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek.

A tűz pontos keletkezési helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Azt statikus vizsgálja, hogy a hőterhelés okozott-e kárt a ház tartószerkezetében. A lakástüzek egy néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetőek, hiszen azok a tűz keletkezésekor jeleznek, amikor még van idő cselekedni.

(14:09)

Elsődleges helyszíni információink szerint a tűz egy kilencedik emeleti lakásban ütött ki a Reile Géza utcában. A fölötte lévő lakás ablakai kitörtek, de a lángok oda nem terjedtek át. A lakásba az ajtót betörve jutottak be a tűzoltók, de kívülről, kosárból is oltották a tüzet.

Úgy tudjuk, hogy egy idős férfi egyedül él a lakásban, de nem volt otthon, amikor tűz ütött ki. Két kutyáját a tűzoltók menekítették ki. A katasztrófavédelem közlése szerint személyi sérülés nem történt, de 44 lakónak el kellett hagynia az otthonát.

(13:33)

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek átvizsgálják az épületet és utómunkálatokat végeznek – áll a frissített közleményben.

Korábban írtuk:

Berendezési tárgyak égnek egy többemeletes társasház egyik nyolcadik emeleti lakásában Kecskeméten, a Reile Géza utcában – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Mint írják, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

(Olvasói videók, készítette: Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában