kecskemét

2021.10.05. 15:04

Játékos feladatokkal várták a rendőrök a gyerekeket a vadaskertben

A Kecskeméti Vadaskertben három napon át várták az érdeklődőket a megyeszékhely rendőrei az állatok világnapja alkalmából rendezett programsorozaton.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kecskeméti Vadaskert és a Kiskunság Nemzeti Park Igazgatósága már több éve együttműködnek, és preventív tevékenységet végeznek a természeti kincsek megóvása érdekében – számolt be az eseményről a rendőrség.

Az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett eseménysorozatnak a Kecskeméti Vadaskert vezetője biztosított teret a vadaskert több pontján. A megyeszékhelyi rendőrség munkatársai három napon keresztül várták a programokra látogatókat, amely múlt hét szombaton vette kezdetét.

Az esemény fókuszában a vadon élő állatok védelme, a környezetszennyezés hatása az állatvilágra, és a felelős állattartás állt.

A megelőzési szakemberek játékos feladatokkal, puzzle és memória kirakókkal, illetve kifestőkkel hívták fel a figyelmet a szabálykövető viselkedésre a vadaskertben, és az erdőkben egyaránt. Ezeket figyelemfelhívó képekkel is szemléltették. A programra látogatók palackposta segítségével „üzenhettek” az állatok védelme érdekében.

A rendőrségi felkészülést Lendvai Mária – a Kiskunság Nemzeti Park Igazgatósága oktatási osztályának egykori munkatársa – önkéntesként segítette. Az általa felnevelt madarak szabadon engedése megható, és ünnepi eseménye volt az Állatok Világnapja programnapon jelen lévő gyermekeknek és felnőtteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában