vádemelés

2021.10.12. 14:15

A körzeti megbízottat becsmérelte közösségi oldalán a tiszaalpári férfi

A Kecskeméti Járásbíróság kifosztás és becsületsértés miatt négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélt egy 26 éves tiszaalpári férfit.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség emelt vádat. Mint dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője elmondta: a vádlott korábbról ismert egy idős férfit, akinek több alkalommal segített a ház körüli munkákban. Tudott megromlott egészségi állapotáról is, és kileste, hol tartja a pénzét és az egyéb értékeit.

Tavaly december 28-án, a késő esti órákban elment az idős férfihoz, majd miután látta, hogy alszik, elvitte a táskáját, a személyes iratait, és 12500 forint készpénzt.

A bíróság a vádlott bűnösségét becsületsértésben is megállapította, mert idén januárban a saját közösségi oldalán a Tiszakécskei Rendőrörsön dolgozó körzeti megbízottat trágár, becsmérlő szavakkal illette. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában