soltvadkert / kecel

2021.09.06. 11:09

Nem segített az eszméletét vesztő segédmotorosnak

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki két éve egy Kecel környéki kerékpárúton tolta műszaki hibás segédmotoros kerékpárját, összeütközött egy szemből jövő motorossal, de a súlyosan sérült férfit segítségnyújtás nélkül otthagyta.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott 2019. szeptember 4-én hajnalban az 54-es főúttal párhuzamos kerékpárúton gyalogolt Soltvadkert felől Kecel felé és egy meghibásodott segédmotoros kerékpárt tolt. Sűrű köd volt, éjszakai látási viszonyok uralkodtak. A kerékpárút száraz volt, de a mellette lévő útpadkán is lehetett gyalogolni. A vádlott fényvisszaverő mellényt nem viselő vádlott a sűrű ködben későn vette észre a vele szemből érkező, szabályosan közlekedő sértettet, aki egy segédmotoros kerékpárral mintegy 26-30 km/h sebességgel hajtott. A motoron ülő férfi próbálta elkerülni az ütközést, de a jármű jobb oldalával a vádlott segédmotoros kerékpárjának ütközött. Az ütközés miatt mindketten elestek.

– A balesetet után a vádlott felállt és anélkül elment, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sértettnek. Az eszméletét vesztő férfi ugyanis súlyos sérüléseket, köztük a jobb combcsont elmozdulásos, nyílt törését szenvedte el, ami után munkaképesség csökkenés is visszamaradt. A vádlott a balesetben csak könnyebben sérült

– tette hozzá dr. Schmidt Gábor.

Az ügyészség szerint a vádlott megszegte azokat a KRESZ szabályokat, miszerint a gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, az útpadkán kell közlekednie, valamint lakott területen kívül az úttesten, leállósávban, útpadkán a gyalogosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie, és a segédmotoros kerékpárt toló gyalogosnak mindig a menetirány szerinti jobb oldalon kell haladnia.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntettén kívül gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában