bűnügy

2021.09.24. 08:35

Letartóztatásban marad a barátját felakasztó kiskunhalasi férfi

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészség indítványával egyezően fenntartotta annak a kiskunhalasi férfinak a letartóztatását, akit a Kecskeméti Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Nagyné dr. Günther Ágnes, a Szegedi Fellebviteli Főügyészség sajtószóvívője elmondta: az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a sértettet, hogy utóbbi személy tanyájának udvarán az éjszakai órákban őt megvárta, majd leütötte, végül a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni.

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. Az elkövető magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

– Miután időszerűvé vált a letartóztatás indokoltságának felülvizsgálata, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a kényszerintézkedés további fenntartását, mert megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott hosszú tartamú szabadságvesztésre figyelemmel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye – közölte dr. Nagyné dr. Günther Ágnes.

A Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és a férfi letartóztatását továbbra is fenntartotta. Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában az ítélőtábla a későbbiekben hoz döntést.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában