vádemelés

2021.09.28. 11:39

Beteg, idős emberek kifosztására szakosodott a tompai nő

Vádat emeltek egy tompai nővel szemben, aki tavaly december és idén február között több beteg és idős ember pénzét és ékszereit szerezte meg.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a nő idős, leromlott egészségi állapotú emberek kifosztására szakosodott, kihasználva azt, hogy áldozatai csak jóval később ismerik fel a lopást és elhárítani sem képesek.

Rendszeresen elment egy meggyengült egészségű asszony házába és a bizalmába férkőzve kifigyelte, hol tartja a pénzét. Kihasználva a sértett óvatlanságát, tavaly decemberben elemelte a tárcáját, a benne lévő 20 ezer forinttal és iratokkal.

Az idős nő ezután már nem engedte be a házába a vádlottat, azonban néhány héttel később összetalálkoztak az utcán. A sértett a kerékpárját tolta, a pénztárcáját közben a kezébe vette, de elejtette és a pénz kiszóródott belőle. A vádlott gyorsan felmarkolta a bankjegyeket a földről és áldozata kérése ellenére nem adta vissza, hanem elsietett.

Januárban egy egyedül élő, nehezen mozgó, betegeskedő férfi nyitott házába ment be, mivel tudta, hogy a házigazda előtte nem sokkal nyugdíjat kapott.

A szobában beszélgetni kezdett az idős férfival, majd távozáskor nemcsak a kabátját vette el az asztalról, hanem a sértett ott lévő 54 ezer forintját is.

Februárban az utcán szóba elegyedett egy szemmel láthatóan rossz és legyengült állapotban lévő asszonnyal, majd a figyelmét elterelve kosarából kivette a neszeszerét és sietve távozott. Kiderült, hogy idős áldozata pénze és kulcsa mellett arany gyűrűk, karkötők is voltak a lopott kistáskában.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a büntetett előéletű nőt többrendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és börtönbüntetést indítványoz neki.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában