Kecskemét

2021.09.09. 10:02

18 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a kisteherautóban

Vádat emeltek egy ukrán-magyar férfival és társaival szemben, akik közel 30 millió forint értékű magyar zárjegy nélküli, külföldi cigaretta illegális értékesítésében vettek részt.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: az ukrán-magyar férfi és társa 2020 tavaszán Kecskeméten egy használt kisteherautót vásárolt, hogy a csomagtérben nem gyárilag kialakított rejtekhelyen magyar zárjegy nélküli cigarettát szállítsanak. Az autót nem akarták a nevükre íratni, ezért egy nőismerősüket kérték meg arra, hogy színleg a nevére kerülhessen.

A két férfi 2020 nyarán közel 18 ezer doboz adózatlan cigarettát szerzett be, amit harmadik társuknak, egy nagykőrösi férfinak eladtak.

A NAV nyomozói tavaly június 25-én akciót tartottak a nagykőrösi kereskedő ingatlanán, és az átalakított kisteherautóban megtalálták, majd lefoglalták az elrejtett, több mint 28 millió forint értékű zárjegy nélküli dohányt. Hármójukon kívül két vevőnek is felelnie kell, akik a nagykőrösi kereskedőtől további összesen 3 ezer doboz cigit vettek meg.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfiakat üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja, míg a kisteherautót fondorlatosan megszerző két férfinak közokirat-hamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Az ügyészség a kereskedőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá a cigaretta mellett az autó elkobzását is indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában