frissítve / galériával

2021.08.01. 16:15

Egy rendőr is megsérült a vasárnap délutáni viharban Tompán

Sok munkát adott a tűzoltóknak az országon átvonuló vihar.

Pozsgai Ákos / Várkonyi Rozália

a_20210801_vihar_karesetek_halas_tompa_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (19:34):

– Izsákon a vihar egy kerti pavilon tetejét szétszaggatta, a fém tartóoszlopokat eltörte és a medencét is felkapta a szél – írta egyik olvasónk.

(19:20):

– Közel 60 káresetet jelentettek be vasárnap megyénkből. A legtöbb esetben a közlekedést akadályozták az útra dőlt, vagy út fölé lógó faágak. Néhány helyen pedig a villany- és távközlési vezetékekre estek az ágak, amelyek áramkimarást is okozhattak – közölte Varjassy László, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, aki elmondta, hogy olyan esett is történt, amikor a fa az épületre dőlt. Anyagi kárról eddig nem érkezett bejelentés. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A legtöbb hívást Somogy-, Baranya-, és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből kapták a katasztrófavédelem munkatársai.

(18:33):

Könnyebben megsérült egy rendőr vasárnap délutáni a zivatar idején, amikor egy lezuhanó hatalmas fatörzs bezúzta a szolgálati kocsijának a szélvédőjét Tompán. A baleset a határátkelőre vezető 53-as főúton, a letört fatörzs egy kerítésre és félig az úttestre zuhant.

Fotó: Pozsgai Ákos

– A hirtelen feltámadó széllel jött valamennyi eső is, de ahogy jött olyan gyorsan tovább is haladt a zivatar – számolt be egy tompai férfi, méltatlankodva nézte a rendőrautó összetört szélvédőjét. A kiskunhalasi tűzoltókat riasztották, aki eltávolították a fatörzset az úttestről és a kerítésről is.

Ugyancsak az úttestre zuhanó faág okozott riadalmat Kiskunhalason a Kossuth utcán, ahol egy dohánybolt előtt a parkolóban álló autók elé esett. Itt szerencsére nem történt személyi sérülés és anyagi kár sem keletkezett. Kiskunhalason az épülő új központi buszállomás körül felállított kordonok egy részét is felborította a viharos szél.

Zsanára is vonulniuk kellett a halasi tűzoltóknak, ahol szintén úttestre zuhanó faág okozott forgalmi akadályt. Jánoshalmán egy farakás gyulladt ki, a jánoshalmi és a bajai tűzoltókat riasztották a tűzhöz.

Kiskunmajsán is be kellett vetni a tűzoltókat, ahol több helyen szakított le faágakat az erős szél.

Korábban írtuk:

Már Bács-Kiskun megyében is dolgoznak az egységek a viharkárok felszámolásán – közölte a katasztrófavédelem. Katymáron, a Damjanich utcában autóra dőlt egy diófa, amely egy villanyvezetéket is megrongált. Az áramszolgáltatói szakemberei áramtalanították a vezetéket, a bácsalmási önkormányzati tűzoltók pedig motoros láncfűrész segítségével távolítják el a fát. Kiskunmajsa több utcájába is riasztották a város tűzoltóit úttestre dőlt fák miatt. Kiskunfélegyházán, a Platán utcában és a Jósika utcában nagy méretű fa dőlt villanyvezetékre. A város hivatásos tűzoltói megkezdték a munkálatokat. Tiszakécskén, a Fő úton két parkoló autóra dőlt egy nagy méretű fa. A város önkormányzati tűzoltói dolgoznak a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában