bűnügyek

2021.06.25. 10:33

Többször megalázta és megverte élettársát egy szabadszállási férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki lelkileg és fizikailag is rendszeresen bántalmazta az élettársát. A Kecskeméti Törvényszék a középkorú férfit testi sértés és kapcsolati erőszak miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nem jogerős ítélet szerint a férfi 2019 augusztusától kezdődően élettársi kapcsolatban élt a sértettel Szabadszálláson – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében. Mint írják, a férfi az együttélésük alatt folyamatosan kereste a konfliktust a sértettel, amelynek során őt több alkalommal durván bántalmazta, szidalmazta és leköpdöste. A férfi a sértettet több esetben, órákon keresztül testszerte ököllel megütötte valamint megrugdosta. A bántalmazások következtében a sértett kezeinek töréses, míg a lépének bevérzéssel és zúzódással járó közvetett életveszélyes sérülései keletkeztek. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője fellebbezett a szabadságvesztés büntetés enyhítése érdekében.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és a bűncselekmények elkövetésének körülményeire illetve a büntetés kiszabása során értékelhető körülményekre tekintettel a büntetett előéletű férfival szemben kiszabott 4 év szabadságvesztés indokolt, ezért annak lényeges enyhítésére nem kerülhet sor. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában