galériával / frissítve

2021.06.07. 09:18

Ismét akciózott Kecskeméten a Terrorelhárítási Központ

A Műkerti sétányon, a Zsinór utcában és a Széchenyivárosban is akciózott hétfőn kora reggel a rendőrség. Az interneten elterjedt a híre, hogy drograzziát tartottak, a Műkerti sétányon bűnügyi helyszínelő is kint volt. A főkapitányság közölte, hogy a TEK bevonásával zajlott az akció.

Hraskó István

Frissítve (11:05):

Egyre több információt kapunk arról, hogy valóban drograzzia történt. A Zsinór utcában beszéltünk egy férfival, aki fél 8 körül látott négy-öt rendőrautót a Mezei utcai kereszteződéstől nem messze.

– Úgy hallottam, már négykor elkezdték az akciót. Én nem hallottam se kiabálást, se semmi zajt. Mikor arra sétáltam, éppen egy terepjárót tettek trélerre, gondolom, lefoglalták. Addigra már végezhettek a kiszemeltek megfogásával, mert a TEK-esek kint álltak az utcán, és beszélgettek. Kíváncsi voltam, milyen a ruhájuk, felszerelésük, hiszen általában csak a tévében látja őket az ember, ezért arra is sétáltam – mondta a középkor férfi, aki hozzátette: szerinte biztosan drogdílerekért jöttek, hiszen tudott a városban, hogy a Zsinór utcában igencsak jelen van a kábítószer.

– Azt mondta egy férfi, hogy a napokban meghalt egy nagy fejes talán 21 éves fia drogtúladagolásban, és ő intézkedett, hogy a rendőrök vessenek már véget annak, ami itt folyik. Nem tudom, hogy igaz-e, de lehet, hogy volt benne valami. Az biztos, hogy nem most kellett volna elkapni őket, hanem sokkal régebben. Nagyon elharapózott a környéken a drog árulása – zárta a beszélgetést a férfi.

Korábban írtuk:

A közösségi oldalon hétfőn kora reggel elterjedt a híre, hogy rendőrségi akció volt a Zsinór utcában, állítólag a Terrorelhárításai Központ (TEK) szállt ki. Volt olyan hozzászóló, aki hozzátette, hogy sok rendőrt láttak a Műkerti sétányon és a Széchenyivárosban is.

A Műkerti sétányon kicsivel 8 óra előtt mi három rendőri járművet láttunk, köztük egy bűnügyi helyszínelős kisbuszt. Az egyik ház fémkapuja előtt a Készenléti Rendőrség két munkatársa állt, de információt természetesen nem közöltek, miért szállt ki a rendőrség.

– Reggeltájt egy puffanást hallottam, és láttam, hogy sok rendőr jött – mondta el kérdésünkre egy utcában lakó idősebb úr.

Elmentünk a Zsinór utcába is, de ott már nem láttunk rendőrségi autót. Megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot, milyen ügyekről lehet szó, és összefüggnek-e egymással.

– Tájékoztatjuk, hogy a TEK bevonásával rendőrségi akció volt Kecskeméten, melyről a későbbiekben adunk ki sajtóközleményt – kaptuk a választ.

Amint a közlemény megérkezik, frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában