vádemelés

2021.05.20. 08:50

Milliókkal rövidített meg a jánoshalmi csaló egy szerelmes nőt

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt azzal a többszörös, különös visszaeső csaló férfival szemben, aki magát jól menő vállalkozónak kiadva, internetes társkereső oldalon megismert áldozata bizalmába férkőzött és a nőtől összesen 2 millió forintot csalt ki. Ráadásul a tudta nélkül, személyes adatait jogosulatlanul megadva részletfizetéssel LED televíziót és okostelefont vásárolt, amit magával vitt, amikor 3,5 hónap ismeretség után elköltözött az asszonytól.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közlése szerint a jánoshalmi férfi – az ügy vádlottja – 2018 őszén egy internetes társkereső oldalon megismerkedett egy környékbeli nővel, aki előtt megfelelő anyagiakkal rendelkező, jól menő vállalkozónak adta ki magát. A sértett bizalmába férkőzve a férfi hamarosan a nőhöz költözött. Ez idő tájt jutott az asszony egy ingatlan eladásból 2 millió forinthoz, amit a saját háza felújítására tervezett fordítani. A vádlott azért, hogy a pénzt jogtalanul megszerezze, felajánlotta a segítségét, hogy mestereket szerez. Két részletben 1,4 millió forintot kért a nőtől faanyagra és az ácsok munkadíjára azzal, hogy néhány hónap múlva kezdik a tetőfelújítást. Valójában sem faanyagot, sem ácsot nem szervezett a munkálatok elvégzéséhez.

Műtétre és üzleti ügyekre hivatkozva arra is rávette a sértettet, hogy vegyen fel hitelt. A nő a részére folyósított 600 ezer forintot átadta a férfinak, aki azt ígérte valótlanul, hogy néhány hónapon belül visszaadja. Ezután állítólagos németországi munkára hivatkozva a vádlott 2019 februárjában elköltözött és csak telefonon tartották a kapcsolatot egymással. Amikor az ácsok a megbeszélt időpontban nem jelentek meg, a csaló férfi tovább hitegette a nőt azzal, hogy egy másik munka miatt kis csúszásban vannak.

A férfi az asszony tudta nélkül, személyes adatait megszerezve, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül LED televíziót és okostelefont vásárolt magának, amiket elköltözésekor magával vitt. A becsapott nő és a telefontársaság az őt ért kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be a nyomozás során.

Az ügyészség a többszörös, különös visszaeső férfit folytatólagosan elkövetett csalással és személyes adattal visszaéléssel vádolja. A más ügyben jogerős fegyházbüntetését töltő vádlott ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában