Kiskunmajsa

2021.03.02. 09:55

Ötezer helyett tíz forintot adott a boltosnak a rabló

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly októberben Kiskunmajsán egy élelmiszerboltból lopott, majd az őt számon kérő járókelőt az árokba lökte.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott tavaly október 23-án reggel Kiskunmajsán bement egy élelmiszerboltba, és szeszesitalt, csokoládét, valamint süteményt pakolt a kosarába mintegy 5 ezer forint értékben. Mikor a pénztáros hölgy közölte vele az élelmiszerek árát, a vádlott tíz forintot adott át neki, majd a kifizetetlen áruval együtt kiment az üzletből.

A boltos hölgy többször is felszólította, hogy fizessen, az utcára is követte és a ruhájánál fogva megpróbálta visszatartani. A férfi azonban kijelentette, hogy az árut mindenképpen elviszi, és a táskákat a kerékpárjára akasztva fizetés nélkül elhajtott. A szóváltást hallotta a bolt fölött lakó férfi, aki odament a bolthoz és a pénztáros elmondta neki a történteket.

A férfi az autójával azonnal a vádlott után indult és 100 méter után után utol is érte. A vádlott kerékpárja elé állt, kiszállt, és számon kérte a tolvajt. Szóváltás alakult ki köztük,

a vádlott a zsákmány megtartása érdekében megragadta a sértettet és egy betonozott árokba lökte, a férfi elesett, de szerencsére nem sérült meg.

A vádlott ezután egy ismerőséhez ment, a sértett pedig értesítette a rendőrséget. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a rablót.

Az előzetesben lévő vádlott büntetett előéletű, korábban zsarolás miatt ítélték végrehajtandó börtönre, különös visszaesőnek minősül. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában