kecskemét

2021.03.29. 09:50

Ballonkabátját, trikóját és cipőjét is a boltban hagyta a rabló

Tíz tábla csokit akart ellopni egy férfi három éve egy kecskeméti üzletből, de az őr észrevette és megpróbálta megállítani. Az ügyben most emeltek vádat.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a többszörösen büntetett előéletű férfi 2018 áprilisában tíz, összesen 2500 forint értékű csokit rejtett a ruházatába az egyik kecskeméti üzletben. A biztonsági őr azonban a kamerák segítségével észrevette a lopást, és a kasszák és a kijárat között várta a tolvajt.

A vádlott csak kenyeret és péksüteményt tett a szalagra, de ezeket sem tudta kifizetni. A lopott csokoládéval a ruhájában elindult a kijárat felé, azonban a biztonsági őr odalépett hozzá és kérte, hogy menjen be vele az irodába.

A tolvaj ezt először megtagadta, majd elindult az őrrel az iroda felé, ám egy gyors mozdulattal megfordult és ismét a kijárat felé indult, mire a biztonsági őr az útját állta, karjával kitámasztotta az ajtót. A tolvaj meglökte az őrt a vállán és mindenáron próbált kijutni az ajtón a zsákmányával.

A biztonsági őr próbálta visszatartani, támadója többször meglökte, a karját próbálta kirántani a szorításából. Végül az őr átfogta a vádlott felsőtestét és megfogta a ruháját. A tolvaj azonban kibújt a felsőruházatából és a bezáródó ajtót kezével szétfeszítve elfutott a helyszínről. Még a ballonkabátját, pólóját, trikóját és az egyik cipőjét is hátrahagyta.

A kecskeméti rendőrök egy órán belül elkapták és lefoglalták tőle a csokoládét, így a kár megtérült.

A biztonsági őr a dulakodás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfit a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában