ítélet

2021.02.12. 10:58

Öt férfi rongált és fenyegetőzött Kiskunfélegyházán a munkabér miatt

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt öt jánoshalmi férfit, akik állítólagosan ki nem fizetett munkabérüket próbálták erőszakkal behajtani.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A bíróság megállapította, hogy az első-, másod-, harmad- negyed- és ötödrendű vádlottak egy kiskunfélegyházi székhelyű munkahelyen dolgoztak felmondásukig, 2020. január 6-ig. Mivel úgy gondolták, hogy nem kapták meg az őket megillető fizetést, megjelentek a telephely előtt és a jogosnak tartott munkabérük kifizetését követelték. Ennek során szóváltásba keveredtek az irodai adminisztrátorral, akit megfenyegettek és szidalmaztak, továbbá a telep előtt parkoló gépkocsiját megrugdosták és vascsővel megrongálták. Az ügy harmadrendű vádlottja – aki társainál korábban érkezett a helyszínre – az elszámolás miatt egy másik dolgozóval is vitatkozott és gépkocsijának visszapillantó tükrét letörte, valamint egy nyomtatóba is beleütött.

Az okozott kár mintegy 300.000 forint volt.

Az ügy hatodrendű vádlottja – aki a vádlottak korábbi munkáltatója volt – szóváltásba keveredett a vádlott-társaival, melynek során jobb lábával megrúgta az ügy harmadrendű vádlottját. A hatodrendű vádlottat a rendőrök a fogták le és bilincselték meg.

A bíróság az első-, másod-, harmad- negyed- és ötödrendű vádlottak bűnösségét önbíráskodásban, míg a hatodrendű vádlottét garázdaságban állapította meg.

A bíróság döntése jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában