baja / vádemelési javaslat

2021.02.27. 12:13

Nem adta meg az elsőbbséget a férfi, így okozott balesetet

Baján, a Damjanich és a Szent Antal utca kereszteződésében 2020. szeptember 15-én 8 óra 21 perckor egy 28 éves – személyautóval közlekedő – férfi a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező motorosnak, akivel összeütköztek. A motoros a balesetben súlyosan megsérült.

baon.hu

Forrás: police.hu

A közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott nyomozást a bajai rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási ügyészségnek – írja közleményében a police.hu.

A rendőrség kéri, hogy az alábbi hasznos információkat mindenki fogadja meg:

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárt. Nem árt azonban, ha néhány dolgot szem előtt tartunk ilyenkor.

  • A motorkerékpár kis felületet mutat, nehezebben észlelhető jármű, különösen a visszapillantó tükörben, vagy egy útkereszteződésben a kilátást gátló akadályok – fák, bokrok, kerítés, parkoló járművek, stb. – részleges vagy akár teljes takarásában.
  • A motorral útnak indulóknak érdemes még körültekintőbben közlekedni, mert még nem számítanak rájuk az autósok. Ezért érdemes nappal is feltűnő színű ruházatot viselni és világító berendezést használni.
  • A szezon elején még hagyjanak időt maguknak, hogy a télen berozsdásodott rutinok újra jól működjenek és óvatosabban húzzák a gázkart.
  • Akár még vezetéstechnikai tréningen is érdemes részt venni.
  • Borítóképünk illusztráció.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában