LAJOSMIZSE

2021.02.24. 08:55

Gázpisztollyal lövöldözve raboltak ki három román táncosnőt

Vádat emeltek egy román férfi ellen, aki egy társával két éve az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a Németországban táncosnőként dolgozó három román nő 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán tartottak Röszke felé egy gépkocsival. A három nőt ismerő vádlott és társa előre kitervelték az akciót. Lajosmizse közelében egy bérelt autóval a sértettek gépkocsija mögé soroltak, majd a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztették őket. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávban, és lehúzta az ablakot, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának át tudja adni az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő vádlott megpróbálta kinyitni a vezető oldali első ajtót, de zárva volt. Ekkor egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre és benyúlt az autóba, hogy az indítókulcsot kihúzza. A sofőr nő valódi lőfegyvernek gondolta a gázpisztolyt, és próbálta ellökni a rabló kezét, mire a férfi ököllel legalább négyszer megütötte a fejét, megszerezte a slusszkulcsot és kinyitotta az ajtót.

Megragadta a sértett karját, kihúzta az autóból és az aszfaltra lökte. „Give me money!” – kiabálta, pénzt követelve.

Közben társa az anyósülésen ülő nőt rángatta ki, aki megpróbált elfutni a helyszínről a táskájával együtt. Támadója azonban utolérte, a földre rántotta, többször megütötte, megrúgta és elvette a táskáját. A harmadik nő annyira megijedt, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton átmászva átszaladt az út túlsó szélére.

A vádlott ezután a sértettek gépkocsijába, míg társa a bérelt autójukba ült be és elhajtottak Röszke felé. Tíz perc perc múlva megálltak és a három nő táskáit, csomagjait átpakolták a saját autójukba, majd továbbmentek. Az átpakolást egy térfigyelő kamera is rögzítette.

A rablók mintegy 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak, összesen több mint 7 millió forint értékben.

A kár nem térült meg, a sértettek közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott bűntársát is azonosították, ellene nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki és egy elkülönített ügyben folytatódik vele szemben az eljárás.

Mint kiderült, a két rabló a bérelt autó rendszámtábláit az akció előtt részben leragasztották. Azonosításukban és a bűncselekmény bizonyításában az Europol és az Eurojust is hatékonyan segítséget nyújtott – tette hozzá dr. Schmidt Gábor.

Az európai elfogatóparancs alapján Romániában elfogott vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség három rendbeli fegyveres rablás bűntettén kívül jármű önkényes elvétele bűntettének minősített esetével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában