galériával

2020.10.26. 11:35

Részeg volt a halálos jakabszállási balesetet okozó sofőr

Őrizetbe vette a rendőrség és kezdeményezik az előzetes letartóztatását annak az 31 éves ukrán férfinak, aki szlovák rendszámú autójával vasárnap késő délután halálos balesetet okozott az 54-es főúton, Jakabszállás közelében. A balesetben egy 66 éves kalocsai asszony halt meg.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Vasárnap délután háromnegyed öt után nem sokkal történt a baleset az 54-es főúton a 22-es kilométertábla közelében a bugacpusztai leágazástól száz méterre. A szlovák rendszámú Opel személyautót vezető 31 éves ukrán férfi két gépkocsi előzésébe kezdett, de a manővert már nem tudta befejezni, keresztbe fordult a bal oldali sávba és a szemből érkező Toyota személygépkocsi belerohant az oldalába.

Az ütközés erejétől a Toyotában hátul utazó 66 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, az autót vezető 66 éves kiskőrösi férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az Opelt vezető ukrán férfit súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba, a rendőrség közlése szerint nála felmerült az ittasság gyanúja, ezért mintát vettek tőle, ami igazolta a helyszínen alkalmazott elsődleges alkoholmérés eredményét. A férfit őrizetbe vették a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának munkatársai és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában