GALÉRIÁVAL

2020.10.10. 13:36

Tehergépkocsi vontatmányának ütközött egy személyvonat Tiszaalpáron

Szerencsés kimenetelű vonatbaleset történt szombat délben Tiszaalpár határában.

Szentirmay Tamás

14:06

Információink szerint a pótkocsis teherautó Kiskunfélegyháza felől haladt Tiszaalpár felé, de későn vette észre, hogy a vasúti pályán Tiszaalpár felől, egy személyvonat szemből érkezik. A sofőr elmondása szerint nem működött a fénysorompó. A teherautó első része már túljutott az átjárón, de a vonat a pótkocsit telibe találta, és leszakította az autóról, ami a fénysorompót is kinyomta. A vonat az ütközés után mintegy száz méterre tudott megállni. A pótkocsi betörte a vonat szélvédőjét és a sínről is lecsúszott. Információnk szerint a vonaton utazók közül csak a jegykezelő sérült meg könnyebben, a többieknek nem esett bajuk, de a teherautót vezetőjének sem.

13:36

Egy rakomány nélküli kamion vontatmányának ütközött egy személyvonat Tiszaalpár térségében, a vasúti átjáróban. Az ütközés következtében a kamion vontatója az úttesten maradt, a vontatmány a vasút melletti földes útszakaszra került, a vonat elhagyta a síneket. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is a helyszínre érkeztek. A kamionban csak a vezetője utazott, a vonat tizenkét utasa gyalogosan tért be Tiszaalpárra. Az érintett szakaszt lezárták a beavatkozás idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában