NAGYKŐRÖS

2020.01.27. 13:41

Rendszeresen bántalmazta gyermekei anyját a nagykőrösi férfi

K. Z. a láthatások során gyakran ittasan jelent meg a sértett lakásánál és szidalmazta, megütötte, késsel fenyegette a nőt, valamint a lakásban található bútorokat is megrongálta. Olyan is előfordult, hogy erőszakkal akart bemenni a sértett lakásába.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2020. január 24-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a Nagykőrösi Járási Ügyészség.

A nyomozás eddigi adatai szerint K. Z. gyanúsított 2019 szeptemberéig volt élettársa K. I. sértettnek, kapcsolatukból három gyermek született. A szakítást követően a gyanúsított elköltözött, de gyakran visszalátogatott a gyermekek láthatása miatt a nagykőrösi házba.

K. Z. a láthatások során gyakran ittasan jelent meg a sértett lakásánál és szidalmazta, megütötte, késsel fenyegette a nőt, valamint a lakásban található bútorokat is megrongálta. Olyan is előfordult, hogy erőszakkal akart bemenni a sértett lakásába. A sértett 2020 januárjában az utcán találkozott a gyanúsítottal, aki 200 ezer forintot követelt tőle.

A férfi ekkor azzal is megvádolta a nőt, hogy szexuális kapcsolatot létesített a vejével, majd megfenyegette, hogy rágyújtja a házat, ha nem fizet neki. A sértett félelmében a vele lévő gyermekével elfutott. A gyanúsított hazáig követte őket, benyomta az ajtót és az anyját védő gyermekkel dulakodni kezdett, majd távozott onnan.

Figyelemmel a jelen ügy tárgyát képező bűncselekmények ismétlődésére, valamint a gyanúsított korábbi elítélésére – jelen cselekményeit is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el – megalapozottan feltehető, hogy az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. Továbbá fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő személyt megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. február 24. napjáig. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában