Tompa

2019.11.26. 18:38

Belementek az idős úr autójába, majd kiszálltak és nekitámadtak

Önbíráskodás kísérlete és testi sértés miatt jogerősen 1 év 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy tompai testvérpárt, akik előbb nekimentek az előttük elhaladó autónak, majd a balesetet követően nekitámadtak a gépkocsit vezető idős férfinak.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Az ítélet szerint a 30 és 38 éves vádlottak idén február 22-én délután Tompán autójukkal nekiütköztek egy előttük elhaladó gépkocsinak, amit egy 70 éves férfi vezetett. Az ütközés után a fivérek kiszálltak az autóból és becsmérelni, valamint lökdösni kezdték az idős férfit. Azt hangoztatták, hogy szerintük a balesetet a sértett okozta, ezért 300 ezer forintot követeltek tőle. Meg is fenyegették, hogy ha nem fizet, kiderítik a lakcímét és pórul fog járni, elvágják a torkát, felgyújtják a házát.

A fenyegetésnek nyomatékot adva az idősebb vádlott többször meg is ütötte az idős férfi fejét és a felsőtestét, ennek ellenére ő nem fizetett. Miután a közelben tartózkodó szemtanúk rászóltak a támadókra és rendőri segítséget kértek, a vádlottak elsiettek a helyszínről.

A sértett – akit váratlanul ért és megdöbbentett a vádlottak fellépése – a koránál és egészségi állapotánál fogva nem tudott védekezni a nála jóval fiatalabb és erőfölényben lévő vádlottakkal szemben. A bántalmazás miatt a fején és a felsőtestén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában