BÁCS-KISKUN

2019.06.11. 18:23

Két diák is remekelt a katasztrófavédelem pályázatán

Bács-Kiskun megyéből két diák alkotása is az országban a legjobbak közé került az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázaton.

bacs.katasztrofavedelem.hu

I.helyezés Szentgyörgyi Anna

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat 2019. évi díjátadó ünnepségét. Az előző évekhez hasonlóan idén is óvodások, általános iskolások és középiskolások vehettek részt a kreatív megmérettetésen.

Bács-Kiskun megyéből két diák – Szentgyörgyi Anna és Csókás József Csongor – alkotása is az országban a legjobbak közé került.

Plakát kategóriában II. korcsoport

I. helyezés Szentgyörgyi Anna
Fotó: Szőke Péter / BM OKF

 

Szabadkézi grafika kategóriában I. korcsoport

II. helyezés Csókás József Csongor
Fotó: Szőke Péter / BM OKF

Több mint ötezer pályamű érkezett, az ország minden pontjáról. A fővárosi és a megyei bírálóbizottságok a pályázókat életkor alapján három csoportba sorolták, minden korcsoportban kategóriánként három alkotást díjaztak. A területi versenyen első helyezést elért pályaművek automatikusan részt vettek az országos versenyben.

A pályázatnak az volt a célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül bemutassák a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Az alkotások központi témája a tűzmegelőzés volt. Ezt a tűzoltói hivatás bemutatásával, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában