kék hírek

2019.04.23. 19:23

Életveszélyesen bántalmazta a baracktolvajt a nyárlőrinci férfi

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy nyárlőrinci férfivel szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte és több ökölütéssel életveszélyesen bántalmazta.

baon.hu

A 43 éves nyárlőrinci férfi 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely összeköttetésben állt a mobiltelefonjával és kép küldésével jelezte számára a területen való mozgást.

2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy gépkocsiról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott az tanyából. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Az erdőn keresztülhaladó keskeny dűlőúton közelített a helyszínhez, amikor a vele szembejövő gépkocsiban felismerte a képen szereplő járművet. A barackos ládákkal felpakolt járművet vezető sértett a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a lopáson felháborodott, jelentős erőfölényben lévő vádlott az autóhoz rohant, dühében a lehúzott ablakon keresztül a sértett ruháját megragadta és jobb öklével több nagy erejű ütést mért a mellkasára.

A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört és mellkasa bal oldalán légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában