galéria

2019.03.13. 15:01

Téves tűzriadó volt a halasi kórházban

A legnagyobb, ötös kiemelt fokozatú tűzriasztást rendelték el szerda délután fél kettő tájban a halasi kórházhoz, mert beriasztott a tűzjelző. A helyi erők mellett Bajáról, Kiskőrösről, Kiskunmajsáról és Szegedről is riasztottak egységeket Kiskunhalasra.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Hat tűzoltó jármű, három-négy fecskendő, egy tízezer literes vízszállító és a műveleti szolgálat terepjárója vonult szerda kora délután a halasi kórházhoz, mert riasztott a tűzjelző. Az ilyenkor szokásos protokoll szerint a legmagasabb, ötös fokozatú kiemelt riasztást rendelték el, a halasi egységeken kívül még négy városból riasztottak tűzoltókat a halasi kórházhoz.

Egyes információk szerint egy álmennyezet alól szivárgott a füst, ezt az információt azonban nem erősítette meg a katasztrófavédelem. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a kiérkező egységek, hőkamerával is átvizsgálták az épületnek azt a részét, ahonnan jött a jelzés, de nem találtak tűzre utaló nyomokat. A tűzjelző tévesen riasztott, ezért a riasztást visszaminősítették kettesfokozatúra. Kis idővel később pedig valamennyi tűzoltóegység visszavonulhatott az állomáshelyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában