kék hírek

2019.01.07. 16:02

Szilveszterkor megverték és sorsára hagyták a petőfiszállási férfit

Hétfőn elrendelték az előzetes letartóztatását egy 67 éves petőfiszállási férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint szilveszter éjjelén súlyosan bántalmazta egy ismerősét, majd szomszédjával kivitte az útra és sorsára hagyta. A megvert férfi január 1-jén elhunyt.

Hraskó István

Forrás: illusztráció: shutterstock

A Petőfiszálláson történt esetről a Kecskeméti Törvényszék adott ki információt, a rendőrség ezidáig nem. A megalapozott gyanú szerint 2018. december 31. este 23 óra 30 perc és 2019. január 1. napján 2 óra között a sértett szidalmazni kezdte a gyanúsított élettársát, mire a gyanúsított férfi egy fém sétabottal ütlegelni kezdte és több alkalommal megrúgta a sértettet. Ezután áthívta a korábban velük iszogató szomszédját, aki segített a gyanúsítottnak a megvert, magatehetetlen sértettet a ház előtti útszakaszra kivonszolni, és itt magára hagyták. A sértettre hajnali 4 óra körüli időben találtak rá, ekkor értesítették a mentőszolgálatot. A sértett a bántalmazás következtében végtagtöréssel járó súlyos sérüléseket szenvedett el és 2019. január 1-én elhunyt.

– A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált – közölte dr. Sárközy Szabolcs, a törvényszék sajtószóvivője.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában