ítélet

2019.01.16. 17:30

Filmbe illő módszerrel, kilenc megyében verte át az eladókat egy férfi – videó

Kilenc megye különböző településein filmbe illő módszerrel jutott rendszeres készpénzhez egy román állampolgárságú férfi 2018. július 9. és november 22. között. A bíróság 14 bűncselekményben mondta ki bűnösnek a férfit.

Maksa Balázs

Forrás: Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség

A férfi módszere az volt, hogy bement a kiszemelt üzletbe, ott egy vagy több 20.000 Ft-os címletű pénzt átadott a pénztárosnak pénzváltás ürügyén. A pénztáros felváltotta a bankjegyet kisebb címletekbe, melyeket visszaadott a férfinak. Ő azonban nem elégedett meg ezzel, ezért visszadobta a kasszába a pénzt úgy, hogy egy vagy több címletet eközben elrejtett a tenyerébe, úgy, hogy az eladó figyelmét újabb pénzváltás kéréssel elterelte. A pénztáros a végén visszaadta a felváltandó pénzt a férfinak, míg az elrejtett összeg az elkövetőnél maradt – írja közleményében a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

Mint azt Balázsné dr. Busku Teréziától, a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a férfi Jász-Nagykun-Szolnok megye mellett Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér (Dunaújvárosban), Békés (Gyomaendrődön), Tolna (Bátaszéken), Bács-Kiskun, Heves és Pest megyében is átverte a módszerével az eladókat.

A legkisebb kár 10.000 Ft, míg a legnagyobb 70.000 Ft volt, amit az elkövető az üzleteknek okozott.

A férfi ellen több megye rendőri szerve indított eljárást, mely ügyeket a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság ügyéhez egyesítették, mert a legelső cselekményt az elkövető Fegyverneken követte el.

A férfit 2018 decemberében elfogatóparancs alapján az országhatáron fogták el, amikor Magyarország területére kívánt visszajönni. Gyorsított eljárásban a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség 2019. január 14-én állította a Szolnoki Járásbíróság elé, mely eljárásban a vádlott minden cselekményt elismert. A bíróság a vádlottat két rendbeli csalás bűntette, 11 rendbeli csalás vétsége és 1 rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 8 hó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság 300.000 Ft pénzbüntetést is kiszabott és 480.000 Ft értékű vagyonelkobzást is alkalmazott a vádlottal szemben.

Az egyik elkövetési helyszínen készült biztonsági kamerafelvétel:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában