nagykőrös

2018.11.19. 18:43

Hamis okirattal csalta el rokona csatornapénzét

Hamis magánokirat felhasználása és kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt nyomozott a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves nagykőrösi M. Mónika ellen.

baon.hu

A nyomozás adatai szerint a nő elhunyt családtagja ingatlanához tartozó csatornahálózat kiépítése után járó önkormányzati támogatással kapcsolatban tavaly augusztusban hamis lemondó nyilatkozatot készített.

Az iratra ráhamisította a támogatásra jogosult rokona aláírását és benyújtotta a Nagykőrösi Víziközmű Társulat felé. A hamis lemondó nyilatkozat alapján a szolgáltató idén februárban M. Mónika bankszámlájára utalta az eredetileg az elhunyt rokont illető több mint 58 ezer forint önkormányzati visszatérítést. Ezt követően a nő jogosulatlanul felvette a pénzt.

A rendőrség befejezte a nyomozást M. Mónika ellen és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal Megküldte a Nagykőrösi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában