Jánoshalma

2018.11.14. 14:04

Elhagyta az élettársa, ezért hamisan feljelentette, hogy drogot árul

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy 52 éves jánoshalmi férfival szemben, aki miután az élettársa elhagyta, haragjában az asszonyt hamisan azzal vádolta, hogy lányával együtt kábítószert árusít.

baon.hu

Az 52 éves férfi tavaly október 17-én, este, a 112-es központi segélyhívó számon Jánoshalmáról névtelenül hamis tartalmú bejelentést tett, amely szerint egy helybeli ingatlanban kábítószert árulnak és fogyasztanak. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a vádlott által megadott címen egy lakatlan ház áll, majd az utcát végig ellenőrizve, kábítószer árusításra és fogyasztásra utaló nyomot nem találtak. Ezt követően a járőrök az egyik jánoshalmi nyilvános telefonfülke közelében igazoltatták a vádlottat, aki közölte, hogy a névtelen bejelentést ő tette. A férfi ekkor már azt is mondta, hogy a korábban megadott ingatlanban a volt élettársa a lányával együtt árusítja és fogyasztja a kábítószert. A vádlott később bevallotta, hogy a bejelentés napján délelőtt összeveszett az élettársával, majd alkoholt ivott, s miután haragudott az asszonyra, hamis tartalmú bejelentést tett a rendőrségen.

Ezután sem csillapodott azonban a férfi bosszúvágya, mert alig egy hónappal később, 2017. november 19-én, délután, ismételten hamis tartalmú bejelentést tett a központi segélyhívó telefonszámra, miszerint a bejelentésben megadott ingatlanban az édesapja kábítószer árusítással kapcsolatban információval tud szolgálni. A kiérkező rendőröket a vádlott fogadta, aki ismételten valótlanul azt állította, hogy volt élettársa Jánoshalmán kábítószert árul. Utóbb a férfi elismerte, hogy ez a bejelentése is valótlan tartalmú volt, és a volt élettársát ismét hamisan vádolta meg.

A szabadlábon lévő, büntetett előéletű vádlottat az ügyészség kétrendbeli hamis vád bűntettével vádolja. A három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, egyszerű megítélésű ügyben a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető, ezért az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában