állatkínzás

2018.01.26. 14:22

Szatyorban dobták az utcára a hat kölyökkutyát Dunavecsén

Hat kölyökkutyát dobott ki valaki az utcára az éjszakai fagyban Dunavecsén, még január 20-án este. Mire az állatvédők kiértek a helyszínre, 3 kiskutya már elpusztult.

Maksa Balázs

- Egy dunavecsei ház előtt, az ott lakók két szatyorban találták meg a hat kutyust, de három már sajnos elpusztult – mondta el a baon.hu-nak Zachariás Ágnes, az Ágica Sérült Állatmenedéke Alapítvány elnöke. Hozzátette, a kutyusok valószínűleg megfulladtak a szatyorban, de a fagyás veszélye is közrejátszhatott az elpusztulásukban.

A környéken lakók a még életben lévő kölyköket azonnal meleg és biztonságos helyre vitték és értesítették az állatvédelmi szolgálatot. A helyszínre érkező állatvédők ezután bejelentést tettek a rendőrségen.

A kölyökkutyákat Táborszky Csilla, az alapítvány önkéntese fogadta be, aki azóta is gondoskodik róluk és küzd az életükért. A kutyák folyamatos orvosi ellátást kapnak, de ha valaki segíteni szeretne, a felajánlásokat – legyen az pénzbeli, vagy tárgyi – örömmel fogadja az alapítvány. Ugyanakkor Zachariás Ágnes, az alapítvány vezetője kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik, esetleg látott a környezetében olyan anyakutyát, aki a kölykei nélkül van – akár a névtelenségét megőrizve – értesítse a rendőrséget, vagy az alapítványt.

Kerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is. Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás bűntett miatt indított nyomozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában