Kiskunhalas

2023.12.14. 17:56

Az egyedi gépgyártás mellé a Ganzair kiépíti a sorozatgyártási kompetenciáját és kapacitását – galériával

Egy új, 1 377 négyzetméteres – kötöttpályás, 30 tonna teherbírású daruval és mobil árumozgatási lehetőséggel felszerelt – gyártó- és szerelőcsarnokot, valamint a hozzá kapcsolódó alapanyagraktárt adtak át csütörtök délután Kiskunhalason, a Ganzair Kompresszortechnika Kft. telephelyén. A 314,3 millió forintból megvalósult beruházás a vállalat hatékonyságát növeli majd, amelyhez a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

Pozsgai Ákos

314,3 millió forintból valósult meg a beruházás a Ganzair Kompresszortechnika Kft.-nél

Fotó: Pozsgai Ákos

A fejlesztésekkel a kiskunhalasi gyártóbázisú középvállalat a növekvő számú projektek megvalósítására és az egyre komplexebb gépek tervezésére, gyártására, valamint nemzetközi nagyvállalatokkal közös gyártásra készíti fel önmagát, szervezetét. A kapacitásbővítés technológiai fejlesztéssel is jár, amely révén bővül a termékskála. A tervek között szerepel egyedi tervezésű, nagyméretű gázkompresszorok összeszerelése, valamint zöld hidrogéntechnológiai berendezések szériagyártása – hangzott el az üzemcsarnok átadóján.

– A Ganzair növekedését látva tudtam, hogy már nem elég egy megfontolt stratégia, egy modern szemléletre is szükség van. Ezért felkértünk egy tanácsadó céget, hogy a közreműködésükkel növeljük a vállalat hatékonyságát – mondta Gidai Olivér, a Ganzair Kompresszortechnika Kft. ügyvezetője, tulajdonosa. Kiemelte, hogy a szervezeti működés átfogó felülvizsgálata és fejlesztése hozzájárult a bővülő kapacitások teljes mértékű kiaknázásához, illetve a versenyképes működés megalapozásához.

– A fejlesztés kiterjedt mind a technológia lehetőségek meghatározására, rendszerek integrációjára, mind a munkavállalók digitális felkészültségének fejlesztésére. 

Ezek együttesen eredményezik a Ganzair digitális megújulását, hatékony jövőorientált működésének megalapozását – fejtette ki az ügyvezető.

Hozzátette: mivel a Ganzair alapvetően egy projektcég, a digitális eszközök nagyban támogatják a szakmai területek közötti információáramlást és együttműködést. A Ganzair mindig is gyorsan reagált a külső változásra, hamar vált módszert, ahhoz hasonlóan, ahogy új technológiát (levegő, földgáz sűrítése után a zöld hidrogéntermelés és -tárolás) is bátran tanul meg. Ezáltal nemcsak ellenállóbb a vállalkozás, stabil munkahelyet teremtve közel 100 munkatársának immár több mint harminc éve, hanem reális célként fogalmazhatja meg a cég, hogy egy magyar vállalkozás felkerüljön a világ hidrogén-technológiai gyártói térképére a közeljövőben.

A Ganzair negyedik gyártóüzemét Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester adta át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!