Beruházás

2023.10.26. 18:00

Új iparterülettel és új iparcsarnokkal gazdagodott Soltvadkert

Új iparterülettel, illetve egy csarnokkal bővült Soltvadkert. Egy megyei TOP-os program keretében mintegy 10 hónap alatt raktak rendbe egy, a város tulajdonában lévő közel másfél hektáros területet, melynek egyik végében egy ipari csarnokot épített fel egy helyi vállalkozás. Ennek az átadása történt meg csütörtök délben a helyszínen.

Barta Zsolt

A felvételen (balról-jobbra): Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere, Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László megyei elnök és Bezsenyi Barnabás, a Max-Beton Kft. cégtulajdonosa

Fotó: Barta Zsolt

Temerini Ferenc polgármester, köszöntve a projektzárón résztvevőket, hangsúlyozta, hogy a megyei TOP-os programok keretében 11 beruházás valósult meg mintegy 1,5 milliárd forint értékben. A jelenlegi ipari park, az új csarnokkal együtt, közel 150 millió forintos beruházásként az utolsó ilyen TOP-os projekt volt a városban, melyet a soltvadkerti Max-Beton Kft. valósított meg. A közel 500 négyzetméteres ingatlan csak egy kisebb részét foglalja el a területnek, ahová több hasonló csarnok épülhet – hangsúlyozta a város elöljárója. Megjegyezte: minden adott, bent van az elektromos áram, a víz, a szennyvízcsatorna és a gáz is. Hamarosan megépül a közelben az elkerülő út is, így könnyen ki lehet jutni a főútra.

A vendégeket köszöntötte a Max-Beton Kft. cégtulajdonosa, Bezsenyi Barnabás ügyvezető is, aki felvázolta az építkezés menetét.

A beruházást méltatta Font Sándor országgyűlési képviselő is. Ő arra is felhívta a figyelmet, hogy közelben szintén egy nagy, a város gazdasági jövőjét alapvetően befolyásoló beruházás készül: ez pedig egy új trafóállomás, amely biztosítja a szükséges energiát a város cégei számára. 

Megemlítette, hogy a várost északról elkerülő út mentén egy új, 50 hektáros ipari park kiépítését is tervezik. 

Ennek a közel 500 oldalas dokumentuma elkészült és hamarosan erről dönt a kormány.

A honatya után Rideg László megyei elnök szólt arról, hogy két hónap múlva befejeződik a TOP-os program, amelynek a keretében eddig 774 projekt készült el a megyében. Már elindult a TOP Plusz program, de ennek felgyorsítása akkor történhet meg, ha az Európai Uniótól megkapjuk a szükséges forrásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!