Kalocsa / Paks

2023.07.31. 18:04

Az ütemterv szerint halad az új Duna-híd építése

Egyre látványosabbak a Kalocsa–Paks Duna-híd legyezői – írta a magyarepitok.hu.

Tapodi Kálmán

Az építkezés teljes időtartama alatt zavartalan a nemzetközi hajóforgalom

Fotó: magyarepitok.hu

Mint a szakportál közölte: Magyarország jelenlegi legnagyobb hídépítési projektje ütemterv szerint halad előre, az utolsó mederhíd zömöt 2023 végén emelik be. „A műtárgy április végén érte el a legmagasabb pontját. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában, a Duna-Aszfalt Zrt. kivitelezésével megvalósuló projektben alvállalkozóként a Hídépítő Zrt. is részt vesz” – olvasható a hétfőn közzétett cikkben.

A munkák aktuális állásáról Wunderlich István, a Duna Aszfalt projektvezetője nyilatkozott a lapnak: „A jobb ártéri hídszerkezet hossztolása befejeződött, helyére került a 286 méter hosszúságú 2000 tonnás acél felszerkezet. A híd alól kiemelték a tolópadokat, jelenleg folyamatban van a híd végleges támaszainak, a saru szerkezeteknek a beépítése.”

Mint azt közzétették: ebben a munkafázisban a mederhíd kalocsai ágának főtartószerkezete a támasztól 62,5-62,5 méterre nyúlik ki, míg a paksi hídág pontosan 1 zöm különbséggel, 57,5-57,5 méterre ágaskodik a projekt teljes időtartama alatt zavartalanul üzemelő nemzetközi hajózási útvonal fölé.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!