gazdaság

2021.07.25. 07:00

A költségvetés módosításáról is tárgyaltak a bajai városatyák

A legutóbbi bajai képviselő-testületi ülésen többek között a költségvetés módosításáról, és további eladásokról is tárgyaltak a városatyák.

Márton Anna

Egy korábbi tanácskozáson már elhangzott, hogy a kormány a városvezetés által kért 560 millió forintos kompenzációt küldte meg Baja város számára, ennek az összegnek a felhasználásáról is szó volt az ülésen. A kompenzáció mellett most további 666 millió forint bevétele származik a városnak a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.- és a Vertikál Zrt.-üzletrészek eladásából.

Kámánné dr. Bari Bernadett, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta, álláspontjuk ezzel kapcsolatban is az, amit korábban többször is kinyilvánítottak: Baja város vagyonának kiárusítása nem városvezetés. Ugyanakkor támogatandónak tartják Hajdók Róbert, a Szent László ÁMK intézményvezetőjének azon kérését, amelyben egy elnyert pályázat önerejéhez kért segítséget, mellyel a Lukin László Ének-Zenei Általános Iskolát korszerűsítenék.

– Az előbbiek okán további 660 millió forint bevétele keletkezik a városnak, így a pénzhiányra történő hivatkozást nem tudjuk elfogadni az egyes döntéseknél. Túl azon, hogy önkormányzati tulajdonban van az ingatlan, kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy oktatási intézményeink fejlesztését, megújulását támogassa az önkormányzat – fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!