kapacitásbővítés

2021.05.15. 12:29

Feldolgozó gépsort állítanak üzembe Szabadszálláson

Szabadszálláson elindult a Geoconstans Kft. kapacitásbővítő projektje, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Gulyás Sándor

A Magyar Posta az előremenekülés terén az egyik legaktívabb cégnek mutatkozik: tavaly milliárdokért ruházott be egy automata csomagfeldolgozó gépbe

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Elindult a Geoconstans Kft. kapacitásbővítő projektje Szabadszálláson, melynek keretében egy több elemből álló, egyedi tervezésű, újrahasznosított gumi és műanyag alapanyagot feldolgozó gépsor kerül beszerzésre. A modern berendezés segítségével forgalomtechnikai eszközök előállítása válik lehetővé másodlagos alapanyagból, melynek eredményeképpen a vállalatnál technológiai korszerűsítés és gyártási kapacitásbővülés is realizálódik. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 380,08 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, valamit ötvenszázalékos önerő hozzáadásával.

A projekt a Zöld Nemzeti Bajnokok program, azon belül az Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgálni képes mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése és kapacitásbővítése című felhívás keretén belül jön létre. A fejlesztés célja a cég főtevékenységéhez, az egyéb gumitermék gyártásához, továbbá az egyéb műanyag termék gyártásához kapcsolódik.

A projekt megvalósulása hozzájárul a termelékenység növekedéséhez és ezáltal a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez. Elősegíti az ipari tevékenységek környezetkárosító hatásainak csökkentését is az újrahasznosított alapanyagból készülő termékek létrehozásával. Az új géppel hatékonyan, kevesebb időráfordítással és rövidebb határidővel lesznek képesek előállítani az új késztermékeket, ami nagyobb megrendelések esetén döntő jelentőségű. A beszerzésre kerülő gépsorral professzionálisabb, hatékonyabb és nagyobb kapacitású lesz a feldolgozás és termékgyártás. A beruházásnak köszönhetően a vállalat tizennyolc munkahelyet tud megőrizni, illetve további két munkahelyet teremt. A projekt december végén fejeződik be – olvasható a sajtóközleményben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!