adatok

2021.05.01. 19:18

Emelkedtek tavaly az adóbevételek Bácsalmáson

A tavalyi esztendőben az iparűzési adóból származó bevétel 11 százalékkal, a gépjárműadóból származó pedig 16 százalékkal emelkedett Bácsalmáson – ez derül ki a napokban nyilvánosságra hozott polgármesteri döntés egyik előterjesztéséből.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A helyi iparűzési adó 2020-ban 148 millió forint volt, melynek mértékét két százalékra, vagyis a törvény szerint lehetséges maximális értékre emelték. Ez az összeg plusz 15 millió forintos bevételt jelent a módosított tervhez képest. Az adózók száma 23-mal csökkent a 2019-es esztendőhöz viszonyítva. A társas vállalkozások száma növekedett, az egyéni vállalkozások száma viszont csökkent.

A gépjárműadó mértéke 2020-ban sem változott. Önsúly, illetve korrigált súly alapján 3342 darab gépjármű után fizettek adót, ez 75 darabbal több, mint a korábbi évben volt. Ebből az adónemből 46 millió forint bevétel származott, azonban a koronavírus-járvány miatt szinte a teljes összeget be kellett fizetni a központi költségvetésbe.

A mezőőri járulékból négymillió forint bevétele származott az önkormányzatnak, aminek a teljesítését kiválónak értékelik az illetékes szakemberek. Az adócsoport ügyfélforgalma 2020-ban jelentős mértékben nem változott.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!