koronavírus

2021.05.06. 16:42

Bemutatta mentőcsomagját az LMP Kiskunfélegyházán

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság megoldására hatpontos mentőcsomagot dolgozott ki az LMP, amit sajtótájékoztatón mutatott be Kiskunfélegyházán Ungár Péter országgyűlési képviselő és Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő.

Vajda Piroska

Ungár Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

 

Fotó: Horváth Péter

Ungár Péter arról beszélt, hogy nagyon sok ember egzisztenciája ment tönkre, akiknek annyi tőkéjük sincs, hogy újranyithassák vállalkozásukat. Azt javasolják, hogy a kormány újranyitási támogatást adjon ezeknek a vállalkozásoknak.

A másik követelésük, hogy az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan a szociális szektorban dolgozók is kapjanak egyszeri 500 ezer forintos támogatást. Az ezzel kapcsolatos petíciót a beremeles.hu oldalon lehet aláírni. Kis-Szeniczey Kálmán elmondta, a helyi ellenzéki frakció azt javasolta a félegyházi városvezetésnek, hogy a szociális ágazat dolgozói idén is kapjanak 100 ezer forintos jutalmat.

Ugyanakkor az LMP azt is kezdeményezi, hogy az állam a központi költségvetésből térítse meg az önkormányzatnak a járványveszély idején keletkezett bevételkiesést, és a nagyvállalatok helyett a kisvállalkozásokat támogassák.

Képünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!